Weekend jest idealną porą na grilla. Można zaprosić znajomych i wspólnie zjeść coś dobrego. Grillować można wszystko: rybę, warzywa, kaszankę, kiszkę ziemniaczaną, warzywa. Także można zrobić szaszłyki.
My do naszych dodaliśmy:
· Boczek
· Pierś z kurczaka
· Paprykę świeżą
· Cebulę
· Ostrą paprykę (jalapeno i peperonii)
Instrukcja wykonania jest prosta- wszystkie składniki kroimy i nadziewamy na wykałaczki. Następnie wymieszaliśmy w miseczce oliwę z oliwek, oregano, bazylię, paprykę słodką i ostrą, piri-piri. Silikonowym pędzelkiem rozprowadziłam oliwę z przyprawami na naszych szaszłykach. Odstały one dwie godzinki, po czym zostały położone na grilla.
Polecam podawać z cytrynówką bądź w lżejszej formie- z cytrynówką z colą.
Oj, głodna jestem. W wyobraźni czuję zapach tych szaszłyków :D
OdpowiedzUsuńTo nie ma co czekać, tylko szykować grilla. O ile pogoda dopisze..
OdpowiedzUsuń