10:29

Pikantne szaszłyki

Weekend jest idealną porą na grilla. Można zaprosić znajomych i wspólnie zjeść coś dobrego. Grillować można wszystko: rybę, warzywa, kaszankę, kiszkę ziemniaczaną, warzywa. Także można zrobić szaszłyki.
My do naszych dodaliśmy:
·         Boczek
·         Pierś z kurczaka
·         Paprykę świeżą
·         Cebulę
·         Ostrą paprykę (jalapeno i peperonii)

Instrukcja wykonania jest prosta- wszystkie składniki kroimy i nadziewamy na wykałaczki. Następnie wymieszaliśmy w miseczce oliwę z oliwek, oregano, bazylię, paprykę słodką i ostrą, piri-piri. Silikonowym pędzelkiem rozprowadziłam oliwę z przyprawami na naszych szaszłykach. Odstały one dwie godzinki, po czym zostały położone na grilla.
            Polecam podawać z cytrynówką bądź w lżejszej formie- z cytrynówką z colą.

2 komentarze:

  1. Oj, głodna jestem. W wyobraźni czuję zapach tych szaszłyków :D

    OdpowiedzUsuń
  2. To nie ma co czekać, tylko szykować grilla. O ile pogoda dopisze..

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 wszystko co mnie zachwyca , Blogger