13:17

Kajmakówka

   Wersja alkoholu raczej dla kobiet, chociaż i mężczyźni lubiący słodkością nią nie wzgardzą.

   Potrzebujemy:

2 puszki kajmaku (może być smakowy- zwłaszcza orzechowy)
0,5 l wódki
mleko

   Kajmak zmiksować z wódeczką. I na tym koniec. Jednak, gdy okaże się dla nas ten trunek zbyt mocny, polecam zmiksować do z mlekiem (moim domownikom muszę robić słabszą, więc zawszę robię to od razu).

   Opcjonalnie: można dodać filiżankę bardzo mocnego espresso, rozpuszczonej czekolady.

   Można pić z kieliszka, polewać lody i inne desery, pić z lodem lub mlekiem (i lodem).

   Najlepiej spożywać po minimum 2 dniach, aby się dobrze przegryzło.

Polecam!

6 komentarzy:

  1. Nie przepadam za alkoholem, ale takiego słodkiego cudu chyba bym się napiła :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na taki słodki alkohol to bym chętnie się skusiła

    OdpowiedzUsuń
  3. Tusiu, to szybciutko leć do sklepu i z minimalnym nakłądem rpacy stworzysz coś pysznego :)

    Zoila- jak długo postoi i jeszcze doprawisz go mlekiem to będzie mało alkoholowy

    OdpowiedzUsuń
  4. mogę polecić ciut inną wersję, szklanka wódki, szklanka rumu (ciemego,czeskiego na butelce ma taki statek czy żaglowiec)jedna puszka mleka zagęszczonego słodkiego i wszystko to pięknie zmieszać i też poczekać ze dwa dni ciut bardziej alkoholowy ale smaczniutki. Pa pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Anonimowy, bardzo dziękuję za Twój przepis. Zapewne jest pyszny. Jeżeli trafi w moje ręce rum to przetestuję.

    Kajmakówkę lubię jeszcze z whisky, ale to już droższa zabawa :-)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 wszystko co mnie zachwyca , Blogger