Potrzebujemy:
Pierś
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki ketchupu
2 ząbki czosnku
przyprawy: pieprz, słodka papryka, u mnie także meksykański
ostry sos
5 łyżek sezamu
Bułka tarta
Pierś rozbijamy tak jak na kotlety schabowe. Następnie w
miseczce robimy marynatę: 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki sosu sojowego oraz
przyprawy. Wkładamy do niej mięso i mieszamy. Trzymamy przynajmniej 20 minut
(ale im dłużej tym lepiej). W miseczce
roztrzepujemy jajko, a na talerzu mieszamy bułkę tartą z sezamem. Jajka
najpierw maczamy w jajku a następnie panierujemy w bułce tartej i sezamie.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Lubicie panierki z dodatkiem sezamu?
Muszę wypróbować z tą marynatą :)
OdpowiedzUsuńTo musi być pyszne :D.
OdpowiedzUsuńHmm, dzięki za przepis :)
OdpowiedzUsuńnigdy nie próbowałam takich wynalazków.. muszę podsunąć przepis mężowi, bo to on u nas gotuje :)
OdpowiedzUsuń