niedziela, 1 lipca 2012

Makaron z jagodami

   Gdy jest ciepło nie mam ochoty na ciepłe dnia, gdy jest ciepło nie mam ochoty na stanie w garach. I choć w takie dni odczuwam mniejszy głód, wieczorem mam ochotę coś zjeść. Skoro nadszedł sezon na jagody, dlaczego nie połączyć tych dwóch rzeczy? Smacznie, szybko i nawet gdy trzeba ugotować obiad tylko dla jednej osoby ma to sens. Można zjeść go jako obiad, ale także jako deser, podwieczorek, kolację, a nawet śniadanie!


   Potrzebujemy:
makaron
śmietanę 36%
kubeczek jagód
cukier

   Filozofii żadnej tu nie ma. Gotujemy makaron (u mnie graham). Makaron ciepły lub zimny, w zależności od preferencji, posypujemy jagodami. Nakładamy łyżkę śmietany. Wszystko posypujemy cukrem do smaku. Mieszamy.

Prościej się już nie da :)

   A co gości na waszych stołach w upalne dni?

18 komentarzy:

  1. ja dziś miałam makaron z truskawkami zmiksowanymi z jogurtem :) uwielbiam takie makaronowo-owocowe połączenia

    OdpowiedzUsuń
  2. a ja często jem makaron z truskawkami :) pyszota! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. W moim przypadku to by nie wypaliło. Wszamałabym jagody zanim makaron zdążyłby się ugotować :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Lele, będziesz na spotkaniu ;>?

    OdpowiedzUsuń
  5. Yummy! Ja podczas upałów żywię się jedynie lodami sorbetowymi w wykonaniu domowym. Wsadzam do zamrażarki pojemniczki na lody wypełnione sokiem z różnych owoców.
    Kocham jagody. <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Ślinka leci na sam widok, uwielbiam kluski z jagodami. Szkoda, że jagód u mnie nie uświadczysz :(

    OdpowiedzUsuń
  7. U mnie robi się pierogi z jagodami :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pierogi tez, nawet planuję zrobić ale ostatnio mam deficyt czasu

      Usuń
  8. Wyglada przepysznie, ale ja wole owoce z ryzem. Miam;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Och, makaron z jagodami- mniam!

    ja robie troszke inaczej ugniatam jagody z cukrem i smietana i polewam makaron, ale Twoj sposob tez wydaje sie ciekawy.

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...